Ovoce
Špatné ovoce neexistuje.
Některé druhy ovoce jsou skutečnýmí superhvězdami, například jablka, borůvky a guava.
Pokud nemáte nadváhu a potíže s hladinou krevního cukru, můžete bez starosti konzumovat ovoce, jezte je, odšťavňujte, vychutnávejte si je čerstvé či tepelně upravené. Hlavně je zařaďte do každodenního jídelníčku.
Příspěvky
JABLKA
6. 1. 2013
Jablko denně, lékařů méně. Muži, kteří snědí jedno jablo denně, hrozí o 32% nižší riziko infarktu. Studie objevily souvislost mezi konzumací jablek a nižším rizikem vzniku některých typů rakoviny, kardiovaskulárních chorob, astmatu a cukrovky.
MERUŇKY
1. 2. 2013
Meruňka je lahodný, nízkokalorický balíček nutričních látek. Dvě střední meruňky obsahují asi 1,5g vlákniny, 1348 IU vitamínu A, 766 IU betakarotenu, 181mg draslíku a navíc ještě 13mg fytosterolů, zdraví prospěšných látek. Najdeme v nich i beta-kryptoxantin, silný antioxidant, který může snížit riziko rakoviny plic a tlustého střeva.