Maso, drůbež a vejce
Organické maso, drůbež, vejce a mléčné výrobky pocházejí ze zvířat, kterým nejsou podávána žádná antibiotika či růstové hormony. Organické plodony se pěstují bez použití většiny konvenčních pesticidů, hnojiv se syntetickými složkami či splaškovým kalem, bez bioinženýrství či ionizačního zařízení.
Navíc krávy, by se neměly krmit obilím, není to jejich přirozená strava, ale pást se na volných pastvinách. Mléko se liší obsahem tuku a obsahem nutričních látek (více vitamínu E, beta-karotenu, omega-3 mastných kyselin). Navíc obsahuje tuk - konjugovanou kyselinu linolovou (CLA) - s protirakovinnými účinky, bojuje s nádorovým bujením a má schopnost omezovat ukládání tuku v břišní oblasti. CLA je nejspíš jednou z nejúčinnějších protirakovinných látek v naší stravě.
Volně chovaná kuřata a vejce od slepic z volného výběhu představují to nejlepší pro člověka. Jejich přednosti jsou obrovské. Přirozený jídelníček hospodářských zvířat tvoří to, co spasou či najdou (hmyz, červy, divoké rostliny, tráva). Tato strava zaručuje zdravý poměr omega-6 a omega-3 tuků.
Kuře je důležitým zdrojem bílkovin a vejce jsou pravděpodobně tou nejvyváženější a nejdokonalejší potravinou na této planetě.
Příspěvky
VEJCE
28. 12. 2012
Vejce jsou tou nejdokonaleší potravinou v přírodě, plná vitamínů a jedním z nejlepších zdrojů bílkovin na Zemi (porážejí i hovězí, syrovátku i sóju).