Mléčné výrobky
Kravské mléko představuje skvělou potravinu, jste-li telátko, a dokonce i jste-li člověk. Ovšem za předpokladu, že se jedná o mléko přímo od volně se pasoucích krav, které nedostávají antibiotika, steroidy ani hormony. Mléko, které je v surovém stavu, nepasterizované a nehomogenizované.
Běžné mléko kupované v obchodech nemám nic společného se surovým mlékem. Dnešní dojné krávy ve velkokravínech místo trávy, jejich přirozené stravy, jsou krmeny kukuřicí a obilovinami. Z kukuřice trpí krávy acidózou a mají oslabený imunitní systém. Růstové hormony způsobují kravám bolestivá a infikovaná vemena, jako prevence se jim podávaní i antibiotika, kdy se pozůstatky objevují i v mléce.
Získané mléko se následně pasterizuje a homogenizuje. Oba procesy ničí životně důležité zdraví prospěšné sloučeniny obsažené v mléce. Pasterizace mléka ničí enzymy, snižuje obsah vitamínů, denaturuje křehké mléčné bílkoviny, ničí vitamíny B12 a B6, zabíjí prospěšné bakterie a podporuje patogeny.